středa 20. března 2013

Blogger - co a jak návod

Velký speciál pro začátečníky BLOGGERU je tu ! Jelikož když jsem začínala já (samozřejmně jsem přešla z blog.cz a žádným html nebo ccs jazyku jsem neholdovala) , musela jsem vše hrozně dlouze hledat, číst a zkoušet. Bylo to pro mě namáhavé a proto než jsem to vše pochopila nebo našla tak jsem blog vytvářela tak dlouho. Článek bude obsahovat i videotutoriály. Bude rozdělen do 4 nejdůležitějších bodů


  • Založení a vše kolem
  • Důležité prvky - seznámení
  • Vytvoření šablony
  • Tipy
Takže pojďme na to ! Článek bude sice dlouhý, ale nebojte Blogger vypadá složitě ve skutečnosti ale není !



Založení blogeru

nejjednodušší krok , který každý z vás jistě dokáže, takže v rychlosti - založíme účet google (pokud ještě nemáme, nemusíme ale být vlastník účtu googlu má své výhody víc viz tipy) , když máme hotovo přihlásíme se a na úvodní stránce klikneme na sekci Blogger - založíme blog, zadáme jméno a popis atd.

Důležité prvky v Bloggeru - seznámení

Teď je ta chvíle kdy na řadu příjde video protože by to bylo tak dlouhé že bychom se z toho zbláznily :D a za prvé mě se nechce tak dlouho psát a za druhé vás by to nebavilo číst. Tak jdeme na to. 

Jak na šablony v Bloggeru
Tak další video, je to lepší než to sem sálodlouze vypisovat.
A tady video jak s programem, kdo bude mít zájem Demo verze ke stažení TADY
Tipy 
  • sledujte ostatní blogy
  • Tato stránka je úplně úžasná a nápomocná
  • Založte stránky a udělejte menu
to je vše co potřebujete vědět aby jste mohli začít s parádnějším blogem na bloggeru hodně štěstí !

11 komentářů:

  1. Dobrý den,
    prohlédl jsem si Vaše videa, a našel odpovědi. Děkuji.
    Rád bych se Vás zeptal ohledně stránek, prosím o radu.
    Dávám na Bloggeru dohromady nový blog na adrese: http://nara-nakladatelstvi.blogspot.cz. Stránky jsou ve stadiu úprav, mám hotovou šablonu a nyní se snažím vytvořit stránky, mám 3 zkušební odkazy stránek. Nevím prosím, jak mohu kromě domovské stránky vkládat příspěvky na další stránky a vytvořit tak jejich strukturu. Když vložím nový příspěvek, ukáže se na hlavní straně Domů, kde jsou prozatím všechny příspěvky. Potřebuji pod názvem stránky dávat příspěvky a obrázky související s názvem stránky, prozatím tápu. Jak to prosím mohu udělat. Děkuji za pomoc a odpověď.

    Přemysl Dvořáček

    OdpovědětVymazat
  2. Chci se zeptat, jak vytvořím takové odkazy jako tu máš ty...Home, About, Beauty,...atd...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj chtěla bych se zeptat: Jak si udělám něco jako podstránku? jako máš třeba ty v tom beaty, jak to máš rozdělený na účesy atd., tak já mám blog (na blogspotu) se seriálem a mám tam v menu postavy a chtěla bych je tam mít vypsaný abych každou mohla rozkliknout a něco o ní napsat....jak to mám udělat?? díky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji hlavně za to první video, přecházím z blogu a vůbec jsem netušila, kde jsou rubriky - teď už to docela chápu :) Díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj chtěla jsem se zeptat jak si na blog dám kontakt - mail adresu. Děkuju za odpověď

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, prosím tě jak tam je něco o mně jak se tam vloží prosím text fotka? :)
    Nemohu na to prostě přijít. Předem moc díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, chci se zeptat, kdyz si zalozim stranku treba o me, novinky, atd... a chci do nich pridavat neco postupne - jako prispevky, nebo fotky, jak to udelam aby kazdy ten novy prispevek mel dnesni datum a byl jako v te strance jako novy prispevek, diky moc

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den všem. Jsme skupina soukromých investorů s více než 10 let zkušeností v oblasti úvěrů a investic. Jsme s poskytnutím všech jednotlivých úvěrů ve všech oblastech € 5,000 € 5.000.000. Můžete nastavit dobu splácení a úroková sazba je 2%. Výhodou u nás je, že dostanete svůj úvěr do 24 hodin a začnete splácet od čtvrtého měsíce po získání úvěru. Pro více informací, kontaktujte nás emailem: lavignedupuit@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den. Přestaly se mi správně načítat počty přečtení. Podle ohlasů na sociálních sítích mám celkem přehled, kolik lidí si určitě příspěvek přečetlo. U příspěvků se mi však zobrazují nesmyslně nízké počty v řádu jednotek. Nevíte, čím to může být?

    OdpovědětVymazat
  10. Potřebujete finanční pomoc? Pokud ano, kontaktujte nás pro více informací,


    E-mail: markmorris153 @ gmail.


    Dík,

    OdpovědětVymazat