středa 13. března 2013

Artisteer 4 - Návod jak udělat perfektní šablonu


Pokud nemáte znalosti html a css nezoufejte, tento pohled - seznámení - či tutoriál vám ukáže jak si rychle a jednoduše udělat originální šablonu do bloggeru ! Tak pojďme na to!



Tento program je určený pro redakční systémy Joomla , druppal, wordpress a blogger, díky přednastavitelným šablonám uděláme krásnou a profesionální šablonu během pár minut. Artisteer 4 je nejnovější verze avšak zatím bez české lokalizace, to zatím trochu ztěžuje práci. Kdo umí alespoň trochu anglicky nebude mít problém. I já jako věčně učící laik, musím říct Ano, rozumím. Cenově se program pohybuje od 2 - 4 tis což není tolik. 


Nejdříve se ale podívejmě, jak se tvoří šablona na míru. Vytvoření nové šablony se skládá (ne)závisle na sobě ze dvou věcí:
  1. Tvorba grafického návrhu (grafik vytvoří obrázek  většinou v PSD souboru a doladí dle vašich představ)
  2. Nakodování dle graficné předlohy (php kodér nakóduje šablonu  na základě PSD souboru)
Takže při tvorbě šablony platíte dvě osoby grafika a kodéra. V programu Artisteer si vytvoříte grafické schéma dle své představy a program pak za Vás šablonu vygeneruje – nakóduje. Už ale nedokážu říci, jak je čistý generovaný kód programem Artisteer – to by musel říci nějaký programátor.

Artisteer je program, který nainstalujete do počítače pos spuštění se trochu podobá Wordu. Pokud nemáte nápad jak začít, můžete si zkusit vygenerovat šablonu a tu pak upravit. Úpravy provádíte celkem jednoduchou volbou v menu – žádné programování. Je to opravdu trochu podobné WYSIWYGu či Wordu. Takto si projdete různé části stránky, počínaje hader (hlavičkou) a konče Footer (patičkou).


Žádné komentáře:

Okomentovat